BDA Heerenveen

Heerenveen 1 dag golfmodestad van Nederland
In aanloop naar de Den Bosch Golf Fashion Week worden in heel Nederland ‘Best Dressed Awards’ gehouden. Afgelopen zaterdag gebeurde dat op Golfclub Heidemeer in Heerenveen. Moderedacteur Auke Hempenius was aanwezig in een unieke Friese outfit. 

Alle golfers die meededen aan een wedstrijd op Heidemeer wisten dat hun kleding gejureerd zou worden. Dus verschenen zeventig modieuze golfers met speciaal voor deze dag gecreëerde outfits op de eerste tee. 

Er waren zowel bij de dames als heren twee uitschieters die met de eer van ‘best geklede golfster/golfer’ gingen strijken. 

Heren
Bij de heren had Geert Pot een kleurrijke combinatie aan. Hij sleepte de runner-up prijs in de wacht en ontving een polo en spencer van Brax.
Jan Willem Schimmel veroverde de hoofdprijs met een zeer chique outfit compleet in zwart en wit. Hij won een Galvin Green-windstopper, een riem van Druh Belts, Ecoo Biom-golfschoenen, een Ogio-tas en een cadeaubon van English Hatter.
 
Dames
Bij de dames is het altijd gaaf om te zien hoe ze met accessoires de outfits kleurrijk en trendy maken. Jellie Zijda werd tweede met een zwart-rode outfit van top tot teen een een bijpassende bril. Ze won een Lemonfield-polo en twin-set. 

Tjitske de Jong was de ‘Golfdiva van de dag’ met een spetterende outfit in ‘hot pink’ met roze Nike-schoenen, een bijpassende broche op haar trui en een roze cap met ‘SEXY’ erop geborduurd … Ze ontving een Galvin Green-windstopper, een riem van Druh Belts, Puma-schoenen en een Ogio-tas. 
Het was een geslaagde dag vooral dankzij de fantastische organisatie van Heleen Wedema en de sponsors Galvin Green, Brax, Lemonfield, Ecco, Puma, Druh Belts, Ogio en English Hatter. 

De volgende Best Dressed Award is op de Haarlemmermeersche op 6 oktober. 
Alle winnaars van de BDA ontvangen een uitnodiging voor de Golf Fashion Week Invitational op 5 maart 2012 en twee VIP-tickets voor de Golf Fashion Extravaganza op 9 maart.

Door GOLF Weekly’s Fashion & Style-redacteur Auke Hempenius. Foto’s: Golfsupport.